Logo Lleida Classic Drivers

Marca:

Model:

Versió:

País Orígen:

Volkswagen
GOLF MK2
GTI 8V
ALEMANYA

Cavalls:

112

Cilindrada:

1.8

Tracció:

DEL

Any fabricació:

1990

Any adquisició:

2021

Relació canvi:

5 marxes

UNA MICA D'HISTÒRIA

CONDUIR-LO

Tot comença l’any 2017 quan per primera vegada vaig tenir l’oportunitat de conduir un Volkswagen Golf GTI mk2 d’un amic meu. Des d’aquell moment vaig tenir molt clar que algun dia en tindria un, però no va ser fins a finals del 2020 quan vaig decidir comprar-lo. Després de buscar per tot arreu, infinits de trucades i uns quants viatges, vaig trobar el meu cotxe a Corbera de Llobregat i el 14 de maig de 2021 va venir amb mi cap a Lleida. Des d’aquell dia, han passat moltes hores de dedicació (i les que queden) per anar plasmant a poc a poc el meu estil sobre el cotxe. A continuació, la seva història en el món automobilístic.

La segona generació del Golf va tenir la seva presentació mundial al Saló de l’Automòbil de Frankfurt el setembre de 1983. Encara que el nou model havia estat creat des de zero, al departament de disseny de Volkswagen van prendre com a base la imatge del seu predecessor ideada per Giugiaro. El Golf GTI de segona generació apareix al mercat el gener de 1984, inicialment amb el mateix motor de 1781 cm³ (1.8 litres) amb 112 CV (110 HP; 82 kW) amb injecció mecànica Bosch K-Jetronic fins a mitjans de 1987; i amb injecció electrònica a partir del 1987.

Igual que a la primera generació, la variant GTI volia distingir-se estèticament de les versions més convencionals del Golf. A finals de 1986 es va introduir la primera actualització d’estètica del Volkswagen Golf II, ja que es va dotar d’una nova graella davantera amb les lames horitzontals més gruixudes amb els detalls vermells tant a la graella davantera com a l’interior del vehicle i a la part del darrere va desaparèixer l’anagrama “Volkswagen” (va desaparèixer el text, però no la icona central). Potser el canvi més cridaner i reconeixible va ser l’eliminació de la finestreta davantera partida i la reubicació del mirall retrovisor exterior, avançat fins al vèrtex anterior de la porta davantera.  Eren inèdites també unes llantes de xapa de 14 i uns frens de disc ventilats tant al davant com al darrera. L’interior també rebia una important actualització amb una imatge més moderna i complexa que atragués els conductors més joves. Com a detall, el pom de la palanca de canvis feia una picada d’ullet a una pilota de golf de color negre.

Una altra de les grans millores del Golf II és la inclusió d’una transmissió manual de 5 velocitats com a equip de sèrie a pràcticament totes les seves versions. Cal esmentar que un dels grans reptes a què es va enfrontar la segona generació va ser adaptar-se a les normatives cada vegada més estrictes d’emissions. Altres millores tecnològiques addicionals van ser l’adopció del sistema antibloqueig de rodes (ABS) i d’un sistema de tracció a les quatre rodes, comercialitzant-se aquest darrer sota la denominació Syncro.

El Volkswagen Golf II es va mantenir vigent fins a mitjans de 1992 quan va ser substituït per la tercera generació. Com a curiositat, aquesta segona generació mai no va tenir carrosseria descapotable.

El Golf GTI és un cotxe que et treu moltes rialles i molta diversió. El motor 1.8 PB de 112 cv és dur com una pedra i molt fiable. Un autèntic guerrer en revolucions baixes i còmode en altes sense espantar el conductor en cap circumstància. Ho fa pràcticament tot bé sense brillar en res. Ofereix un confort i una xafada sòlida que transmet molt bones sensacions quan el condueixes.

Estat actual del vehicle. (Lleida).
Aquest era el seu estat el dia de la seva adquisició. (Corbera de Llobregat, 14/05/2021).
X